Houten vloer op vloerverwarming

Vraagt u zich af of het mogelijk is om een houten vloer te combineren met vloerverwarming? Ja, het is eenvoudig om deze combinatie succesvol toe te passen in uw interieur. Wij hebben hier reeds jarenlang ervaring mee!

De voordelen van een houten vloer met vloerverwarming als hoofdverwarming zijn de lagere stookkosten en de stralingswarmte. Het lichaam wordt direct verwarmd door de vloerverwarming in plaats van via de omgeving door radiatoren.

Vloerverwarming als bijverwarming

Een andere mogelijkheid is om vloerverwarming als bijverwarming te gebruiken, in combinatie met convectoren of radiatoren. Een voordeel is dat de totale oppervlakte van de vloer gelijkmatig wordt verwarmd door de vloerverwarming plus radiatoren, wat bij het gebruik van radiatoren of convectoren alleen vaak niet lukt. Hierdoor zijn de fluctuaties in temperatuur veel minder, waardoor een houten vloer minder zwelt of krimpt.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Dit heeft als nadeel dat het een tijdje duurt voordat de hele woonruimte is opgewarmd. Dit is bij de combinatie bijverwarming en radiatoren niet het geval.

Vraag snel een offerte voor een Houten vloer op vloerverwarming!

Mac's Offerteformulier

Vul onderstaand formulier in voor een Gratis én Vrijblijvende offerte!